zondag, 13 december 2015

mijn 10 mooiste reisfoto's tag

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
Mijn top 10 mooiste reisfoto's Mijn top 10 mooiste reisfoto's

Reizen is één van mijn grootste hobby's en ik zou dan ook graag alles van de wereld willen zien. Nu leek het me leuk om eens een keer een reis TAG te doen op Dazzling Travels en zo kwam ik de "Mijn 10 mooiste reisfoto's TAG" van travelbysan.nl tegen. Ik had gelijk al een paar foto's in gedachten, maar om er maar 10 uit te mogen kiezen vond ik toch wel een beetje lastig ;-).

Uit zo'n paar duizend foto's heb ik mijn mooiste 10 reisfoto's uitgezocht. Ik heb een zwak voor Azië, dus in deze TAG zul je vooral foto's uit Cambodja, Japan en Thailand tegenkomen, maar er komen ook andere landen aan bod. Kijk je mee?

 

Top 10 mooiste reisfoto's


#1 Kyoto

Kyoto 1
Dit is één van mijn mooiste foto's uit Japan. De Kinkaku-ji tempel is naar mijn mening de mooiste tempel in Kyoto. Daarnaast vind ik deze foto in zijn geheel erg mooi omdat de weerspiegeling van de tempel in het water goed te zien is.

 

#2 Niagara Falls USA

niagara falls USA
Een waterval vind ik altijd erg fascinerend om te zien. Nu zijn de Niagara Falls niet zomaar watervallen, er valt zo'n 168.000 kubieke meter water per minuut naar beneden. Wat een bizar krachtig natuurverschijnsel is dit! We hebben hier zo'n beetje alle activiteiten gedaan die er te doen waren, de helicoptervlucht boven de Niagara Falls waren wel het hoogtepunt.

 

#3 Thailand

thailand witte tempel
Op weg richting Chiang Rai in Thailand hadden we een stop bij deze prachtige witte tempel. Deze foto vind ik mooi vanwege (natuurlijk) de tempel, maar ook de weerspiegeling in het water in combinatie met de mooie blauwe lucht.

 

#4 Dunluce Castle Noord-Ierland

noord ierland 1
Tijdens onze roadtrip in Noord-Ierland kwamen we deze ruïne van het Dunluce Castle tegen. Naast tempels ben ik ook gek op kastelen of overblijfselen daarvan. Deze staat op de rand van een clif en is erg fotogeniek, zeker in combinatie met de strak blauwe lucht.

 

#5 Angkor Wat Cambodja

angkor wat
Tijdens ons bezoek aan Angkor Wat in Cambodja heb ik heel wat foto's gemaakt. Ik zou hier gerust de 10 mooiste Ankor Wat foto's TAG van kunnen maken ;-). Omdat ik er maar 1 wilde uitkiezen is dit denk ik toch wel de mooiste foto, wederom ook vanwege de weerspiegeling in het water.

 

#6 Cambodja drijvend dorp

cambodja
Deze foto is genomen tijdens de boottocht van Siem Reap naar Battambang in Cambodja. Op deze tocht kom je langs verschillende drijvende dorpen en zie je dit soort taferelen voorbij varen. Dit vind ik een hele bijzondere foto.

 

#7 Dark Hedges Noord-Ierland

noord ierland 2
Deze lange oprijlaan is gebruikt als decor in de serie Game of Thrones. Nu wij behoorlijk groot fan zijn van deze serie konden we hier uiteraard niet aan voorbij rijden. De laan met kronkelende bomen en takken die in elkaar weven geeft een magisch gevoel en vind dat deze foto dan ook echt in dit rijtje thuishoort.

 

#8 Koh Phi Phi

Koh Phi Phi
Het eiland Koh Phi Phi in Thailand is een heerlijk eilandje om te relaxen na een rondreis over het vaste land. Na heel wat trappen kom je op dit viewpoint terecht met prachtig uitzicht.

 

#9 Miyajima Japan

miyajima
Ondanks het regenachtige weer hebben we toch nog wat mooie plaatjes kunnen schieten op het eilandje Miyajima in Japan. Bij eb kun je dichtbij de rode toegangspoort komen. Voor deze foto moesten we opschieten, omdat het al vloed begon te worden. Ik heb wel een paar natte sokken gehaald voor deze foto, maar dat was de moeite waard!

 

#10 Giant's Causeway Noord-Ierland

noord ierland 3
Het hoofddoel van onze roadtrip in Noord-Ierland was een bezoek brengen aan het natuurverschijnsel The Giant's Causeway. Bijzondere rotsformatie die als een soort palen uit de grond rijzen.


Dit waren mijn 10 mooiste reisfoto's. Er is een hoog gehalte aan tempels, maar ook mooie natuurverschijnselen zet ik graag op de foto. Ik vond het best moeilijk kiezen uit al mijn reisfoto's, maar ik heb me aan de 10 mooiste gehouden. Ik weet niet of deze top 10 voorlopig zo blijft of dat er weer nieuwe foto's voor in de plaats zullen komen, want de nieuwe reis staat alweer gepland (het wordt weer Azië :-)). Ik denk dat het ook wel leuk is om deze TAG een keer te maken met de grappigste, slechtste of juist meest bijzondere reisfoto's. Maar dat is weer voor een ander artikel.

 

Ik ben benieuwd wat jij de mooiste foto vindt van mijn top 10!

 

Be Dazzled!!

2 reacties

  • Reactielink Sabine maandag, 14 december 2015 02:57 Geplaatst door Sabine

    Nummer 7 is echt mooi!!! De waterval ook trouwens. Ik ben zelf in Iguazu geweest en dat is ook zo waanzinnig mooi en indrukwekkend. Betoverend eigenlijk gewoon. Zo bizar wat natuurverschijnselen met je kunnen doen...

  • Reactielink Sandra zondag, 13 december 2015 22:31 Geplaatst door Sandra

    WAUUW! Ik vind nummer 3 (de witte tempel) en nummer 7 met die oprijlaan echt GE-WEL-DIG! Mooie foto's zeg en zo leuk dat je de tag hebt ingevuld, dank je wel!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •