• Home
  • Haar
  • Dazzling Beauty | 12th Anniversary!
maandag, 05 juli 2021

Dazzling Beauty | 12th Anniversary!

Geschreven door 
12th anniversary of Dazzling Beauty! 12th anniversary of Dazzling Beauty!

Woehoe!! Het is alweer 12 jaar geleden dat ik mijn bedrijf als zzp-er ben gestart! Wat is de tijd voorbij gevlogen en als ik terug kijk... wat heb ik eigenlijk veel gedaan! Hoewel de core-business altijd haarstyling is geweest (en nu nog steeds), is Dazzling Beauty door de jaren heen verandert. Ik ben er wel achter dat ik van afwisseling houd, een standaard werkweek van 9 tot 5 GEEN voorkeur heeft en mijn passie haarstyling en reizen is. En Halloween make-up ;-)

Ik ben in mijn archief gedoken en heb een kleine compilatie van de afgelopen 12 jaar gemaakt. Wat ik in die jaren heb gedaan, hoe mijn bedrijf is verandert en hoe het er nu voor staat.

Once upon a time in 2009...

12 Jaar 1
12 Jaar 2
12 Jaar 3

2009: Ik nam ontslag en schreef mijn bedrijf in bij de Kamer van Koophandel onder de handelsnaam Dazzling Beauty by Tessa. Ik begon als ambulant kapper en deed dit 6 dagen per week.

2010: Naast het kappersvak vond ik nog veel meer dingen leuk om te doen en besloot om make-up workshops en sieradenparty's te geven. Dit deed ik in de avonduren en in de weekenden, want doordeweeks was ik vooral bezig met het kappersvak en bouwde ik in het eerste jaar al een behoorlijke klantenkring op.

2011: Dit jaar heb ik het bloggen ontdekt. Het beauty bloggen en zo zag mijn eerste artikel dit jaar het levenslicht in de vorm van Dazzling Beauty in Thailand. Op dat moment probeerde ik beauty en reizen al te combineren met elkaar.

2012: Naast bloggen was er online natuurlijk nog veel meer gaande. Video's. Tutorials enzovoorts. Ook hier wilde ik van proeven, dus nam mijn allereerste video op en publiceerde deze als de Visagie Koffer Tutorial. Tutorial? Ja wist ik veel ;-) Vanaf dat moment heb ik diverse video dingen geprobeerd. Op zoek naar wat ik leuk vond om te maken.

2013: Reizen is mijn (onze) passie, dus ontstond er al snel het idee over een reisblog/vlog. Dit wilde ik combineren met Dazzling Beauty en zo ontstond er een veelzijdig blog over haar, make-up, beauty, lifestyle, DIY's en reizen. Dit jaar publiceerde ik mijn eerste reisblog over Backpacken en kwam er een beauty reisvlog online Naar de kapper in Cambodja.

2014: Dit jaar lekker bezig met veel verschillende onderwerpen. Op zich vond ik het allemaal wel leuk om te doen, maar achteraf gezien waren deze jaren eerder een zoektocht naar wat ik echt wilde. Van haartutorials, DIY's, make-up looks tot aan shoplogs en reisblogs naast mijn andere fulltime werkzaamheden in het kappersvak. Het was best een beetje veel.

2015: Ongeveer in dit jaar wist ik dat er iets moest gaan veranderen. Het was teveel. Wat wilde ik nou eigenlijk? Van fulltime (6 dagen) kappersvak en visagie ben ik naar 5 dagen gegaan. Ook besloot ik in dit jaar verder op zoek te gaan naar wat ik nou precies wilde.

2016: In dit jaar ontstonden de ideeën over een carrière switch. Super spannend. "Ga ik dit echt doen?" Ondertussen ging ik nog steeds door met alle werkzaamheden voor Dazzling Beauty.

2017: Ik besloot mijn carrière switch plannen door te zetten en ben van 5 naar 4 dagen kappersvak gegaan. Stoppen met make-up workshops en sieradenparty's. Op deze manier kon ik me meer bezig houden met de online business. Er ontstonden nieuwe plannen voor mijn reisblog. Beauty en travels werden gescheiden van elkaar en ik ging me meer op het onderwerp haar richten. Dit jaar publiceerde ik mijn eerste knipvideo waarbij ik laat zien hoe ik zelf mijn haar knip. Ook kwam mijn eerste day-in-the-life vlog online.
En toen was het teveel... Het roer moest écht om!

Er moesten sneller knopen worden doorgehakt wat betreft mijn carrière switch. En ergens is dat eigenlijk maar goed ook, want dan heb je minder tijd om je daar druk over te maken. En achteraf gezien had ik dit veel eerder moeten doen. Maar dat is vaak achteraf het geval. Die gedachte heb ik ook nog steeds over het starten van mijn eigen bedrijf. Dat had ik veel eerder moeten doen! Maar ja, de reden hoe het verloopt zal altijd wel ergens goed voor zijn.

2018: Per 1 januari 2018 besloot ik om nog maar 2 dagen werkzaam te zijn als ambulant haarstylist. Op 2 januari zijn we getrouwd in Las Vegas, dus bij terugkomst in Nederland startte mijn switch in de business. Nou dat liep natuurlijk niet gelijk op rolletjes, want ik moest eerst mijzelf weer terug zien te vinden. Ik was een klein beetje uitgeblust. Qua lifestyle moesten er ook wat veranderingen plaatsvinden, dus ben ik een traject in gegaan met het FODMaP dieet (waar ik natuurlijk ook weer over besloot te bloggen), meer mindfulness en wekelijkse fysio.
Vervolgens bleef het online wat rustig.

2019: Achter de schermen was ik druk bezig met content schrijven voor mijn nieuwe reiswebsite. Ook begon ik mijn blog en de tutorials weer op te pakken en had ik eindelijk mijn draai gevonden met wat ik nou precies wilde. Iedere week een nieuwe haartutorial met een paar creepy make-up looks rond Halloween. Mijn energie kwam terug en had de smaak weer te pakken!

2020: En toen kwam covid-19 om de hoek kijken. Begin 2020 was er een kapperslockdown van 7 weken. Ik besloot om deze tijd keihard te werken aan knip- en verftutorials. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want Dazzling Beauty heeft op YouTube een flinke boost gehad. Super tof om te zien!! De 2e kapperslockdown startte op de dag dat ik ben bevallen van onze mooie zoon Vik. Voor mijn verlof heb ik hard doorgewerkt aan online content zodat ik tijdens mijn verlof daar verder even niet over na hoefde te denken.

2021: Nu is het alweer 2021 en ben ik weer back to business! Op dit moment bestaat de content van Dazzling Beauty voor zo'n 95% uit haarvideo's en probeer ik een goede balans tussen werk en gezin te vinden. Ook ga ik mij dit jaar weer meer richten op Dazzling Travels, want dat stond vanwege de pandemie even op een laag pitje.

De content van Dazzling Beauty is steeds meer in video vorm te vinden. Dus wil je up-to-date blijven, dan kun je het beste met regelmaat het YouTube kanaal van Dazzling Beauty bezoeken. Ook zijn alle haartips en tutorials hier terug te vinden op de website van Dazzling Beauty.

En hopelijk ga ik dit jaar ook de nieuwe website van Dazzling Travels lanceren!

En verder... heb ik nog 1001 andere ideeën hoor ;-) Maar ik heb voor mezelf op dit moment het juiste pad gevonden! En misschien is dat volgend jaar weer anders ;-).

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •