donderdag, 19 september 2019

Beschadigd Haar | Wat te doen?

Geschreven door 
Oorzaken en behandeling bij beschadigd haar! Oorzaken en behandeling bij beschadigd haar!

Heb je last van beschadigd haar? Dan ben je vast dringend op zoek naar tips hoe je dit kunt herstellen in weer een mooie glanzende haarbos. Niemand wordt vrolijk van droog, dof en afgebroken haar met gesleten haarpunten, toch? Laten we eerst op zoek gaan naar de oorzaak van jouw beschadigde haar om vervolgens de juiste behandeling te kiezen!

Wat is de oorzaak van beschadigd haar?

Beschadigd haar is niet van nature een haarprobleem zoals je dat wel ziet bij droog haar of vet haar. De meest voorkomende oorzaak van beschadigd haar is een chemische behandeling zoals een haarkleuring, een ontkleuring of een permanent.

Tijdens dit soort haar behandelingen (dus een semi-permanente of permanente behandeling waarbij je het haar veranderd qua kleur of vorm) wordt de samenstelling van het haar veranderd. De bouwstoffen van het haar worden doorbroken of in sommige behandelingen zelfs verwijderd waardoor het haar zwakker wordt. We spreken hier ook wel van poreus haar.

Het is niet zo dat ieder haartype extreem beschadigd wordt tijdens chemische behandelingen. Dik haar (dik van draad) is over het algemeen sterker dan dun haar (dun van draad), dus zal dik haar minder zwak worden dan heel dun haar. Ook ligt het er natuurlijk aan wat voor een soort behandeling je haar heeft ondergaan. Het haar ontkleuren is slechter voor het haar dan het haar verven. Het haar donkerder verven is minder schadelijk voor het haar dan wanneer je het haar met haarverf een paar tinten lichter wilt maken.

En van een overmatig gebruik van chemische behandelingen wordt je haar ook niet zo blij! Om de week je haar kleuren is dus niet zo'n goed idee. Het haar heeft namelijk ook tijd nodig om te kunnen herstellen, uit zichzelf én met behulp van de juiste haarverzorgingsproducten.

Naast chemische haar behandelingen is er nog een grote boosdoener van beschadigd haar. Het gebruik van hitte tools. Denk hierbij aan een föhn, een stijltang, een krultang en warmterollers.

De warmte van deze hitte tools heb je nodig om het haar tijdelijk te kunnen omvormen. Maar deze warmte zorgt ook voor beschadiging van het haar.

Een veelvuldig gebruik van deze hitte tools is dus niet aan te raden. Daarnaast is het van belang om vooraf altijd een heat protector te gebruiken.

Beschadigd haar herstellen

Hopelijk ben je er voor jezelf achter gekomen waardoor je haar beschadigd is en ben je op zoek naar tips om het beschadigde haar te kunnen herstellen.

Houd er rekening mee dat beschadigd haar niet binnen 1 dag kan herstellen. Het heeft tijd nodig. Tijd in combinatie met de juiste haarverzorging en wat liefde voor je haar.

Haren knippen

In alle gevallen raad ik aan om je haar te laten knippen. Is je haar extreem beschadigd en wil je geen kort kapsel, laat dan in ieder geval de ergste punten knippen zoals het pluis en de gespleten haarpunten.

Haarverzorging

Het is belangrijk dat je bij beschadigd haar de juiste haarverzorging gebruikt. Kunnen deze producten extreem beschadigd haar volledig herstellen? Ik ben van mening van niet. Niet volledig, maar wel voor een heel groot deel!

Er zijn zoveel verschillende producten, wat moet je nou kiezen?

Het is belangrijk dat je bij beschadigd haar voor producten kiest met keratine. Keratine is dé bouwstof wat het haar nodig heeft om goed te herstellen.

Er zijn tegenwoordig diverse keratine treatments die geschikt zijn om beschadigd haar te helpen herstellen. De meeste keratine behandelingen vereisen iets meer stappen dan wanneer je gewoon een shampoo en conditioner gebruikt. Welke behandeling je ook kiest, het is verstandig (noodzakelijk) om alle stappen op te volgen voor het beste resultaat.

Er zijn een aantal professionele haar merken waar ik zelf zeer goed over te spreken ben. Om een goed advies te kunnen geven in de juiste producten en/of behandelingen om beschadigd haar zo goed mogelijk te kunnen herstellen heb ik hieronder 2 van mijn favoriete keratine behandelingen voor je op een rij gezet. Uiteraard zijn er nog meer, maar dan zie je op slot ook door de bomen het bos niet meer.

Beschadigd haar herstellen met KIS Keratin Infusion Treatment

KIS heeft een hele fijne Keratin Infusion Treatment om beschadigd haar intensief te behandelen en te herstellen. Deze keratine behandeling wordt ook in vele salons toegepast en is zeer geschikt voor thuisgebruik. Deze treatment bestaat uit 5 stappen. Dat lijkt wat veel, maar dat valt best wel mee. Je wilt natuurlijk weer een mooie gezonde en glanzende bos met haar. Daar kan deze keratine behandeling van KIS je zeker bij helpen!

Voor een optimaal resultaat is het dus noodzakelijk om alle stappen bij iedere wasbeurt te doorlopen:

beschadigd haar keratine kuur

Als extra aanvulling kun je ook nog mijn all-time-favorite argan olie van KIS gebruiken!

Beschadigd haar herstellen met Kérastase Résistance

De Résistance lijn van Kérastase is ook een hele fijne haarverzorgingslijn voor beschadigd haar. Deze lijn heeft als doel om het beschadigde haar nieuw leven in te blazen! Dat klinkt goed! En dat is deze keratine behandeling ook! Deze keratine behandeling bestaat uit 4 stappen waarbij het belangrijk is om deze in de juiste volgorde te gebruiken, want je begint namelijk eerst met de conditioner!

Voor een optimaal resultaat is het dus belangrijk om bij iedere wasbeurt deze volgorde aan te houden:

verzorging beschadigd haar

Hopelijk heb ik je wat meer op weg kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze wat betreft een keratine behandeling bij zeer beschadigd haar.

Extra tips bij beschadigd haar

Als extra tips bij beschadigd haar wil ik je graag nog meegeven om je haar met wat extra liefde te behandelen.

  • Zorg dat het haar de tijd krijgt om te kunnen herstellen.
  • Laat er met regelmaat een puntje vanaf knippen.
  • Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van warmte tools.
  • Gebruik een heat protector bij gebruik van een warmte tool.
  • Zet je stijltang of krultang NIET op de warmste stand! Dat is helemaal niet nodig.
  • Wees voorzichtig met chemische behandelingen en doe dit niet té vaak!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •