zondag, 11 juni 2017

Bosnië en Herzegovina Roadtrip | Travel Vlog

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(18 stemmen)
Roadtrip Bosnië & Herzegovina Roadtrip Bosnië & Herzegovina

Bosnië en Herzegovina is een mooi land om te bezoeken door middel van een roadtrip. Ondanks dat er nog littekens van de Joegoslavische burgeroorlog zichtbaar zijn is het een prachtig land met een schitterende natuur. Perfect om zelf met de auto te ontdekken!

In dit artikel kun je onze roadtrip door Bosnië en Herzegovina bekijken in bewegend beeld. Kijk mee en laat je inspireren!

 

Roadtrip Bosnië en Herzegovina

Tijdens onze rondreis door Kroatië én Bosnië en Herzegovina hebben we in 5 dagen tijd het land Bosnië en Herzegovina doorkruist. Het beginpunt van deze reis was in de hoofdstad van Kroatië, Zagreb. Na een paar dagen Zagreb te hebben verkend (aanrader!) begon het avontuur in Bosnië en Herzegovina.

Bij Gradiska zijn de we de grens met Bosnië overgegaan met als eerste overnachting in Bugojno.

De route van Banja Luka tot aan Donji Vakuf is erg mooi. Dit stuk wordt ook wel een Scenic Route genoemd en is route nummer 16. Er zijn op deze route vele mooie uitzichten waar je echt even een stop moet maken. Ook het plaatsje Jajce is een must-see vanwege de mooie watervallen die daar te bewonderen zijn.

Vanaf Bugojno (een plaats waar wij per sé naartoe wilden, maar voor de meeste geen aanrader is) stonden de volgende 2 overnachtingen in Sarajevo gepland. Wij namen de route via Novi Travnik, langs Vitez met als tussenstop Visoko. In Visoko zou de piramide van Bosnië staan. Een aantal jaar geleden heb ik hier iets over op tv gezien en wilde dit toch graag met eigen ogen bekijken. Het is leuk om hier een tussenstop te maken en of het een echte piramide is die helemaal begroeid is mag je zelf bepalen ;-).

Voor Sarajevo moet je echt even de tijd nemen, want deze stad is echt een bezoek waard! Lees ook Bezienswaardigheden in Sarajevo.

Na Sarajevo vervolgde we onze roadtrip naar Mostar waar onze laatste overnachting in Bosnië zou zijn.

Mostar is een leuk een gezellig stadje wat populair is bij toeristen. Vooral de Stari Most is een belangrijke bezienswaardigheid van Mostar. Lees ook Bezienswaardigheden in Mostar.

Voordat we weer de grens met Kroatië over zouden gaan hebben we eerst nog een stop gemaakt in Blagaj en een verfrissende duik genomen bij de Kravica watervallen.

We besloten een beetje of the beaten path te gaan en namen een zeer rustige weg (gelukkig wel gewoon geasfalteerd hoor) naar een kleine grensovergang bij Slano.

 

Hieronder kun je de roadtrip in bewegend beeld bekijken!

 


Vind je het leuk om Dazzling Travels op YouTube te volgen? Dan kun je je geheel gratis abonneren op Dazzling Travels kanaal.


Ben jij weleens in Bosnië en Herzegovina geweest of heb je nog plannen om te gaan?


Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •